TEORIEN BAK:

 

Jeg påstår: 

 

MITT  TILFELLE  AV  URINSYREGIKT  SKYLDTES  FOR  LAVT  NIVÅ  AV  MOLYBDEN.

========================================================================

 

Den menneskelige organismen omsetter protein ved hjelp av et enzym som heter Xanthin Oxidase, og omsettningen er en tre-trins process:

 

Protein >> Purin C5H4N4  +  (Xantin Oksidase) >>

 

Hypoxantin    C5H4N4O  +  (Xantin Oksidase) >>

                           

Xantin          C5H4N4O2  +  (Xantin Oksidase) >>

 

URINSYRE  =  C5H4N4O3

====================

 

Jeg påstår:  Molybden er et co-enzym til Xantin Oksidase.

 

Et lavt nivå av molybden skaper uorden i enzymet Xantin Oksidase, således at det dannes Xantin, som er mindre oppløselig enn Hypoxantin, og Xantin blir utskilt i ledd-mellomrommene som nåleformede krystaller, og det gir anledning til store smerter.

 

DENNE  TILSTAND  KALLES  URINSYREGIKT  (ARTHRITIS URICA).

 

Forøkelse av organismens innhold av molybden reorganiserer den enzymatiske prosessen,

purin-metabolismen normaliseres, således at det dannes urinsyre, som utskilles med urinen, og symptomene på urinsyregikt forsvinner.

 

For å undersøke, om mitt tilfelle er enestående, har mer enn 50 personer (fordelt på Norge, Spania, Australia, USA og Danmark) med korrekt diagnostisert urinsyregikt (idet alle har besvart et spørreskjema) i tiden fra 1998 og til i dag (juni 2006) fulgt kuren og har inntatt 2 – 3 dråper  3 ganger om dagen, og de er alle til deres store lettelse blitt fri for urinsyregikten.

 

Dette antyder, at oppdagelsen er generell, slik at alle, som har sunne nyrer, meget lett kan bli fri for urinsyregikten.